Szervezetpszichológia és Személyfejlesztés


Bugyuta email cím és idétlen fotó – ezért nem kapunk munkát?

Az álláskeresők közül legtöbben arra panaszkodnak, hogy beküldött önéletrajzukra sokszor semmilyen válasz nem érkezik. A másik oldalon a személyzetisek ugyanakkor azt mondják, hogy maximum harminc másodpercet töltenek egy önéletrajzzal és akár egy idétlen fénykép vagy egy bugyuta email cím is oka lehet az elutasításnak. A HR-szakemberek szerint ugyanakkor az is nagyon fontos, hogy mentálisan megfelelően felkészült legyen a jelentkező, tudjon példákat mondani a szakmai sikereire, konfliktuskezelésre, akár előre átgondolt válaszokkal, történetekkel.

A Napló meghívott szakértője Győri Ildikó volt.

TV2 - Napló
2012. 08. 12.


Környezettudatos nevelés

A Te Szedd! akció egyik nagykövete, Töttős Györgyi pszichológus a környezettudatos nevelésről beszélt a Reggeliben. Ajánljuk minden (leendő) anyuka és apuka figyelmébe!

RTL Klub - Csak csajok
2011. 04. 22.


Kiken tud segíteni a közmunkaprogram?

Harmadára csökkentette a kormány a munkanélküli ellátások időtartamát. 2012. január 1-tõl a munkanélküli segély az eddigi 270 nap helyett csak 90 napig jár majd – az első hónapban a korábbi munkabér 90%-a, utána 80%-a, végül 70%-a. Az elhelyezkedést közmunkaprogrammal akarja a kormány segíteni: 2014 végéig 300 ezer új munkahelyet teremtenének, és ennek fele a közmunka terén jönne létre. A Mokka vendége Győri Ildikó karrier-tanácsadó és Gál Imre László, Inárcs polgármestere volt.

TV2 - Napló
2011. 04. 15.


Egyre könnyebb munkát találni külföldön?

Egyre biztatóbbak a kilátások az álláskeresők számára Európában – derült ki egy felmérésből. Leginkább szakmunkásokat és betanított munkásokat keresnek, de az ápolók is egyre könnyebben helyezkedhetnek el. Győri Ildikó, karrier tanácsadó elmondta vonzó az, hogy Angliában például mindenkit bejelentenek. Ott felmérték, milyen területeken van hiány munkaerőből, és rájöttek, érdemes, más országokból behozni a munkavállalókat.

TV2 - Mokka Habbal
2011. 03. 22.


Tanévkezdés előtt lenullázva

Vége a nyárnak, megkezdődött a roham – aminek sem a szülők, sem a gyerekek nem örülnek.
A tanévkezdés nemcsak a vakáció végét jelenti, hanem bizony anyagi gondot is. Hiszen a szülőknek mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk, ha nem akarják, hogy csemetéjük üres táskával üljön az iskolapadba… De mennyi is az annyi?

TV2 - Napló
2010. 08. 22.


Munkahelyi stressz

A munkahely elvesztésétől való félelem okozta stressz megváltoztatja az embert. Ez is kirúgáshoz vezethet?
A stúdióban Győri Ildikó, tanácsadó és dr. Bilkei Pál, pszichológus.

TV2 - Mokka
2010. 01. 07.


Kirúgnak-e?

Csak nehogy kirúgjanak! Itt az új magyar nyavalya: idegösszeroppanás, infarktus, gyomorfekélyig menő rettegés.
Belebetegszünk a munkahelyi stresszbe.

TV2 - Napló
2009. 11. 08.

cím: 1138 Budapest, Népfürdő utca 22. (Duna Tower irodaház 15/B) telefon: +36 30 815 2486; +36 20 262 8915 e-mail: info@humanmenu.hu

Készítette: Hegedüs Lívia 2010