Szervezetpszichológia és Személyfejlesztés

abbott

cardif

CBRE Hungary

cg
cinasz
exxon
főgáz
hg
hvg
ihm
ina
IT Services
jet vill
keksz
kim
lambda
mercer
mol
pim
Progressive Stúdió Kft.
stp
tcom
vodafone

Projektlista 2010-2011:

Szervezetfejlesztés a tervezhető, pro-aktív, ügyfélbarát, stratégiai szintű kommunikációért
A projekt célja a főosztály működési hatékonyságának növelése, és a munka eredményességének elismertetése. A célelérés érdekében, az érintett munkavállalók egyéni hozzájárulásának elnyerése mellett, a felelősségi köröket definiáltunk, hangoltunk össze, a reaktív működési mód helyett tervezhető, pro-aktív, ügyfélbarát, stratégiai szintű kommunikációs menetrendet alakítottunk ki. A belső működés mellett létrehoztuk a főosztály szolgáltatási csomagját a szervezeten belüli társszervei felé, illetve felállítottunk a külső partnerek felé az ügyfélszolgálatot.

Munkavállalói elégedettség felmérése
A vállalatcsoport belső munkavállalói elégedettségi felmérésében a magyar entitás 20% körüli eredményt ért el szinte minden mért kategóriában. A feladat egy olyan stratégiai akcióterv létrehozása volt, ami kimozdítja a mérőszámokat pozitív irányban, ugyanakkor mindez globális szinten is elismerést vált ki, egyes elemei benchmarkként használhatóak majd a cégcsoportnál. Kiépítettünk olyan belső kommunikációs eszközrendszert, amely a "management visibility"-t erősíti folyamatosan minden munkavállalói szinten és minden telephelyen. Átalakítottuk, pro-aktívvá tettük a lokális menedzsment Európai és globális központok felé irányuló kommunikációját.

Tréning sorozat
A cég teljes értékesítő hálózatának fejlesztése három csoportban, heti két napban fél éven keresztül. A fő fejlesztési pontok a következők voltak: vezetőfejlesztés, csapatépítés, idő menedzsment, kreatív gondolkodás, innováció, konfliktuskezelés, kommunikáció fejlesztés, célkitűzés, kérdezéstechnika, ügyfélkezelés, ügyfél elégedettség fokozása. A folyamat része volt még a vezetői coaching, a stratégiailag fontos vezetőkkel.

Motivációs rendszer kiépítése és bevezetése
Az eredeti feladat "Motivációs rendszer kiépítése és bevezetése" volt. A szervezet átvilágítását követően kiderült, hogy a két üzletág annyira elkülönülten működik, hogy az gátolja a hatékony üzletmenetet, és nem fűzhető fel rá motivációs rendszer. Ennek visszajelzését követően változtattunk a projekt prioritásain, és megalkottuk a cég 2014-ig tartó stratégiáját, aminek szolgálatába állítottuk, és átalakítottuk a szervezetet, és hozzárendeltük a munkavállalói szükségleteket.

Komplett munkaköri rendszer kialakítása
A munkaköri rendszer létrehozásának módszertani oktatása a cég és leányvállalatainak HR vezetői számára - angol nyelven. A munkaköri rendszer helyi alkalmazása során felmerülő problémák, feladatok elemzése, megoldási javaslatok kidolgozása.

Tanácsadás, publikálás
Egyéni karrier tanácsadás a rendezvény látogatói számára. Publikáció a HVG csoport által kiadott Karrier Plusz kiadványokban, rendszeres szakértői szereplések televíziókban, rádiókban és az írott sajtóban.

A vezetői coachingtól a komplett szervezetfejlesztésig
A közös munkát egyéni coaching során a szervezet vezetőjével kezdtük, majd a tíz fos vezetőségével folytattuk, és kialakítottuk a hatékony működési rendjüket, illetve elsajátították a pozitív, cél-, és megoldás-orientált gondolkodásmódot. Az év második felére a gondolkodás-, és működésmódot kiterjesztettük egy öt szervezetből álló szövetségre, amely vezéralakja lett egy újabb egyesülési folyamatnak, így ma egy 7000 főt tömörítő, tizenöt alegységből álló szövetség hatékony működését támogatjuk.

Tehetségek a szervezetben – Hol a helyük?
Szervezetfejlesztés és hatékony kiválasztási módszertan kidolgozása. A tehetséges, de vezetői munkakörbe nem sorolható munkatársak szervezeti "legalizálása" belső tanácsadói team létrehozásával.

Munkaköri és javadalmazási rendszer építés
Szervezet-átalakulás lekövetése a munkaköri rendszer átalakításával, majd külső benchmarkhoz igazodó javadalmazási rendszer bevezetése a cégcsoport egészére vonatkozóan. Folyamatos munka több éven keresztül.

Oktatás, oktatásszervezés
Vietnámból érkező szakember delegáció számára két hetes HR szakmai program szervezése és levezénylése. A program komplex: bemutatja a hazai és globális munkaerőpiacot (Állami Foglalkoztatási szolgálat, ex-munkaügyi miniszterek), állami vállalatok HR gyakorlatát, multinacionális vállalatok magyar leányvállalatainak és nemzetközi szintű HR Business partnereinek szakmai munkáját (BP SSC, LEAR EMEA), egyetemi oktatók kutatási tevékenységét (Corvinus, BME). A programmal rendkívül elégedett volt a képzésen résztvevő vietnámi belügyminiszter-helyettes is.

Csapatépítés
Klasszikus értékekkel, de rendhagyó, és szórakoztató elemekkel – tánccal, mozgással – tarkított tréning belső és külső helyszíneken egyaránt. A projekt során a feladatok hangsúlyozottan összhangban álltak a vállalat céges értékrendjével.

Kreativitás és innováció tréning
Ha az ember korlátolt a cége is az. Azaz a sikeresen muködő, produktív és kreatív vállalatok számára fontos, hogy a munkavállalóik is rendelkezzenek ezekkel az értékekkel. Jól elsajátítható technikák, fejlesztő feladatok és hatékony gyakorlatok nemcsak a vezetők számára fontosak. Az együtt töltött időben fontos elem volt, hogy a résztvevők elhagyják a komfortzónájukat, hisz a fejlődésre itt van esély.

cím: 1138 Budapest, Népfürdő utca 22. (Duna Tower irodaház 15/B) telefon: +36 30 815 2486; +36 20 262 8915 e-mail: info@humanmenu.hu

Készítette: Hegedüs Lívia 2010